
Uzman Klinik Psikolog Özge Şahin
2015 yılında Haliç Üniversitesi Psikoloji lisans bölümünden mezun olduktan sonra Klinik Psikoloji alanında uzmanlığına başlamış ve 2017 yılında Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisansını derece ile tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini madde bağımlılığı ve benlik saygısı üzerine yazmıştır.
Lisans eğitimi sırasında İstanbul Universal Aksaray Hastanesi yataklı psikiyatri bölümü, İstanbulda özel rehabilitasyon merkezinde, Özel Balıklı Rum Vakfı Hastanesi psikiyatri servisinde stajlarını tamamlamıştır. 2015 yılında Balıklı Rum Vakfı Hastanesi yataklı psikiyatri servinde zorunlu staj ve asistanlığını tamamladıktan sonra aynı hastanede işe başlamış ve yataklı psikiyatri servinde 2015-2019 yıllarında 4 yıl boyunca görev almıştır.
Ardından 2019 yılında Konya İl Sağlık Müdürlüğünde göreve başlamış ve 2019-2023 yılları arasında 4 yıl boyunca Karatay ilçe sağlık müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezinde Klinik Psikolog olarak görev almıştır. Şu anda aktif olarak Psikon Terapi merkezinde ergen/yetişkin/aile ve çift terapisi alanlarında Klinik Psikolog olarak danışanlarına hizmet vermektedir. İstanbul’da görev yaptığı yıllar içerisinde çeşitli gazete ve dergilerde bağımlılık ve yetişkin psikolojisi üzerine köşe yazıları yayınlanmıştır. Şu anda aktif olarak psikoloji ile ilgili köşe yazarlığı yapmaya devam etmektedir.
Mesleki ve eğitim hayatı sürecinde aldığı eğitimler;
• 60 saatlik Bilişsel ve Davranışçı terapi eğitimi
(Yaygın kaygı ve depresyon, panik bozujluk, agorafobi, sosyal kaygı, obsesif kompulsif bozukluk OKB, travma sonrası stres bozukluğu)
• Cinsel terapi eğitimi
• Duygu odaklı terapi eğitimi
• Psikososyal destek uygulayıcı eğitimi
• Sorun yönetimi eğitimi
• Çocuk ve ergenlerde davranışsal bağımlılık
• Aktarım odaklı terapi eğitimi
• Yas ve ölüm danışmanlığı
• Oyun terapisi
• Explaining PTSD: lessons for Mental Health Professional eğitimlerini tamamlamıştır.
Çalıştığı Alanlar
Depresyon, panik atak tedavisi, alkol ve madde bağımlılığı, obsesif kompülsif bozukluk OKB, sınav kaygısı, özgüven sorunları, stres ve kaygı bozukluğu, agorafobi, kişilik bozuklukları, cinsel işlev bozuklukları, yeme bozuklukları, aile içi iletişim sorunları, teknoloji bağımlılığı, ölüm ve yas süreci, öfke kontrol bozukluğu, sosyal fobi, anksiyete, dikkat eksikliği, davranış bozuklukları, bipolar bozukluk.
Hakkımda
Son Blog Yazılarımız
- Psikolojik Sorunların Fizyolojik Etkileri
- Psikiyatrik Görüşmede Etkin İletişim
- Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu Nedir?
- Paranoid Kişilik Bozukluğu Nedir? Belirtileri ve Çözümü
- Panik Atak Nedir? Belirtileri ve Nedenleri Neler?
- Özgüven Nedir? Nasıl Kazanılır?
- Özgüven Eksikliğini Nasıl Yeneriz?
- Öfke Nedir? Öfke Kontrolü Nasıl Sağlanır?
- OKB Tedavisinde Psikoterapi Yöntemleri
- OKB – Kompulsiyon Türleri
- Narsisistik Kişilik Bozukluğu
- İlişki Bağımlılığı Nedir? Aşamaları Nelerdir?
- Histrionik Kişilik Bozukluğu
- Histeri Nedir?
- Hipnozda (Hipnoterapi) Yanlış Bilinenler