Hastanelerdeki Psikiyatristten Nasıl Randevu Alınır?

Psikiyatri ve psikoloji bilimleri arasında farklar bulunur. Kişiler bu farkların ne olduğu konusunda karışıklık yaşayabilirler. Örneğin psikiyatrist kime denir sorusu sıkça sorulabilmektedir. Psikiyatrist, her şeyden önce bir hekimdir. Tıp Fakültesinden mezun olmuş, ardından uzmanlık sınavına girerek Psikiyatri bölümünde eğitim alarak, bu dalda uzmanlaşmış kişiler psikiyatrist denir. Psikolog kime denir sorusu da yine aynı kafa karışıklığı nedeniyle ortaya çıkabilir. Psikolog, üniversitelerin psikoloji alanında 4 senelik eğitim gören kişilere denir. Kişi lisans diplomasına hak kazandıktan sonra, farklı alanlarda çalışarak ve tecrübe kazanarak uzmanlaşabilir. Kliniklerde çalışan ve yeterlilik sağlayan psikologlar klinik psikolog unvanı alırken, aynı zamanda gerekli sertifika ve eğitimleri alan kişiler uzman klinik psikolog olarak anılırlar.

Psikiyatristlerin de tıpkı psikologlar gibi çalışma alanları çeşitlidir. Örneğin bir psikiyatrist nerede çalışır sorusu sorulduğunda bu sorunun cevabı oldukça çeşitli şekillerde cevaplanabilir. Psikiyatristler devlet hastanelerinde, özel merkezlerde, özel muayenehanelerde, araştırma merkezlerinde, devlete ait birden çok kurumda görev alırlar. Peki psikiyatri randevusu nasıl alınır? Öncelikle psikiyatri randevusunu hangi doktordan talep edeceksiniz buna karar vermelisiniz? Psikiyatrist tavsiye ve psikiyatriste gidenlerin yorumları gibi araştırmalar yaparak, sizin yaşadığınız soruna en uygun psikiyatristi yaşadığınız şehirde bulmanız kolaylaşacaktır. Sizin için doğru ve faydalı olacağını düşündüğünüz psikiyatristi bulduğunuzda hekiminizin hangi alanda çalıştığını kontrol edin. Çünkü psikiyatrist randevu devlet söz konusu olduğunda farklı bir şekilde alınır. Özel merkezler yada hastanelere ya da tıp fakültelerine bağlı özel bölümler söz konusu olduğunda psikiyatri randevu alma işlemi farklılık gösterebilir.

Devlet hastanelerinden birinde çalışan bir psikiyatrist ile görüşmek istiyorsanız ve aldığını psikiyatri tavsiye ve önerileri bu yöndeyse, MHRS sistemine giriş yapmanız gerekir. Psikiyatri randevusu almak için en kolay ulaşacağınız yöntem budur. Burada yaşadığınız şehri seçtikten sonra açılan pencereden gitmek istediğiniz hekimin çalıştığı hastaneyi seçip, klinik olarak psikiyatri kliniğini seçmelisiniz. Ardından karşınızda bu hastanede psikiyatri bölümü randevu alabileceğiniz hekimlerin isimleri listelenecektir. Önünüze gelecek listeden psikiyatristinizi ve çalıştığı günleri görebilirsiniz. Bu noktadan sonra, size en uygun gün ve saatlerdeki randevuyu alabilirsiniz. Aynı zamanda akıllı telefon ya da tabletinize MHRS uygulaması indirebilir ve randevu alma işlemlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Eğer internet erişiminiz yoksa psikiyatri randevu devlet hastaneleri için telefon servisini kullanabilirsiniz. 182’yi arayarak çağrı merkezindeki operatörlerden birine bağlanacak, daha sonra bu görevli ile gerekli bilgileri paylaşarak psikiyatri randevu işleminizi tamamlayabileceksiniz. Psikiyatri randevu al işlemi tamamlandıktan sonra telefonunuza ve e postanıza gelen bildirim ile hastanenin adına, psikiyatristinizin o gün bulunacağı kliniğe, muayene saati ve tarihine kolayca ulaşabileceksiniz.

Elbette psikiyatri tıpkı yetişkinler için olduğu gibi çocuklar için de ulaşılabilir bir hizmettir. Özellikle çocuk psikiyatristi randevu nasıl alınır sorusu bu nedenle sık sık dile getirilmektedir. Çocuk psikiyatristinde de sistem yine randevu alma ile çalışmaktadır. Anne babalar, 182’yi tuşlayarak ya da MHRS sistemini internet üzerinden ziyaret ederek çocuk psikiyatri randevu taleplerini gerçekleştirebilirler.

Türkiye’nin dört bir yanında bulunan özel psikoloji merkezlerinde de psikiyatristlere ulaşmak mümkündür. Bu durumda özelden psikiyatri randevusu almak daha kolay olabilmektedir. Ancak psikiyatri randevu İstanbul gibi büyük şehirlerde ve çok revaçta olan doktorlar söz konusu olduğunda biraz zorlaşabilmektedir. Ayrıca psikiyatri özel muayene ücretleri her şehirde farklılık gösterebilmektedir. Örneğin psikiyatri ücretleri İstanbul ile psikiyatri seans fiyatları Ankara farklılık gösterebilmektedir. Konya psikiyatri tavsiye ve öneri arayışınızda, Psikon Terapi bünyesindeki uzman personelimiz, ihtiyaçlarınıza cevap verebilmektedir.

Diğer Blog Yazılarımız

Psikon Psikoterapi Psikolojik Klinik Psikolog Pedagog Konya Footer

Psikon Sağlık ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi olarak psikolog Konya, Ankara ve çevre illerde aile terapisi, yetişkin terapisi, çocuk terapisi başta olmak üzere bir çok alanda psikolojik destek sunmaktayız. Sadece fiziksel sağlık değil ruhsal sağlığında toplumun en önemli parçalarından olduğunun bilincinde hizmet sunmaktayız.

Yasal Uyarı..!

Web sitemizin içeriği, ziyaretçilerimizi bilgilendirmeyi amaçlayan bir nitelik taşımaktadır. Sitede bulunan bilgilerin hekim tedavisi veya danışmanlık hizmetinin yerine geçmediği unutulmamalıdır. Sitemiz üzerinden herhangi bir ilaç tedavisine başlanması veya mevcut tedavinin değiştirilmesi önerilmez ve tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, kişisel teşhis veya tedavi yöntemi seçimi için değerlendirilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı ilan veya reklam amacı güdülmemektedir.

Sitemizde kullanılan görsel ve illustrationlar Psikon’a ait olup izinsiz kullanılması durumunda yasal süreç başlatılacaktır. © 2016 – 2024
Psikon Sağlık ve Psikolojik Destek Merkezi. Tasarım: Furkan Reklam Ajansı