Hafızanızı İyileştirmenin 10 Yolu

Zaman zaman önemli toplantıları, buluşmaları ve ödemeleri unuttuğunuzu fark ediyorsunuz ve bu durum yüzünden moraliniz mi bozuluyor? Hafıza problemlerinizle başa çıkmak için uygulanabilir yöntemler hakkında bilgi sahibi olarak, hafızanız daha iyi hale getirebilirsiniz.

 

Doğru Gıdaları Tüketin!

Akdeniz diyeti adı verilen beslenme biçiminin beyin sağlığı üstünde olumlu bir etkisi bulunur. Avokado, dut ailesinin üyeleri, koyu yapraklı yeşillikler, yağlı balıklar, fermente gıdalar,  zeytin yağı, zerdeçal ve fındık türleri beyin sağlığınızı koruyacak ve hafızanızı iyileştirecektir.

 

Kafein Tüketiminize Dikkat Edin!

Kafein zihnin uyanıklığını sağlamak, dikkati artırmak için kullanılabilir. Ancak kafein tüketimini sınırlamak önemlidir. Aksi takdirde fazla kafein sizi kaygılı, stresli ve uykusuz yapabilir.

 

Omega – 3 Desteği Alın!

Omega – 3, soğuk sularda yaşayan yağlı balıklarda da bulunan bir esansiyel yağ asididir. Beynin hafıza, dil, yaratıcılık, duygu ve dikkat görevlerinde etkili olan serebral kortesksi destekleyen Omega-3 kullanarak hafızanızı iyileştirebilirsiniz.

 

Navigasyonu Kapatın!

Yön ve yol bulma becerilerimiz, gelişen GPS teknolojisi ile zayıflamaktadır. Navigasyon kullanımı zihninizi tembelleştirir. Bu nedenle bir adrese gitmek için yola çıktığınızda navigasyonu kapatın ve yolu kendiniz bulmaya çalışarak beyninize egzersiz yaptırın.

 

Yeni Bir Dil Öğrenin!

Hafızayı ve beyin kapasitesini geliştirmenin yollarından biri de bir dil öğrenmektir. Beyin jimnastiği için ilgi duyduğunuz bir dili öğrenmeye başlayın ve hafızanızı bu yolla destekleyin.

 

Müzikle İlgilenin!

Müzik beynin her iki tarafını da uyaran birkaç aktiviteden biridir. Farklı müzik türleri dinlemenin yanı sıra, bir enstrümanı öğrenmeye gayret ederek siz de beyninizin her iki tarafını da çalıştırabilirsiniz.

 

Yaratıcı Çalışmalar Yapın!

Resim, heykel gibi sanatsal ve yaratıcı çalışmalar beyninizi çalıştırmak için keyifli ve basit aktivitelerdir. Resim yapan kişilerin  hayal güçleri çalışır, daha çok gözlem yaparlar ve hafızaları iyileşir. Birçok Alzheimer hastasında sanat terapisi yapıldığı da unutulmamalıdır.

 

Yürüyüş Yapın!

Antik Yunan’dan bu yana, filozoflar yürümek ve düşünmek ile ilgili derin bir bağın olduğuna inanmıştır. Gerçekten de yürüyüş, oksijeni artırır ve yeni beyin hücrelerinin oluşumunu destekler , beynin daha keskin ve güçlü olmasını sağlar.

 

Uyku Düzeninize Dikkat Edin!

Yetişkin bir kişinin yaklaşık 8 saat uyuması gerekir. Uyku esnasında gürültü, ışık gibi uyarıcılardan uzak olmak, uyku kalitesini artırır. Uyku eksikliği ve kalitesiz uyku hafıza üzerinde negatif etkilere sahiptir. Ayrıca bu olumsuzluk dikkat ve yargılama gibi beynin diğer işlevlerini de bozar.

 

Sigarayı Bırakın!

Her sigara kişinin beyin hücrelerini öldüren serbest radikallerin ortaya çıkmasını sağlar. Günde 2 paketten çok sigara içmek kişinin Alzheimer ve demans yaşama riskini %150 ila %170 kadar artırır. Bu nedenle sağlıklı bir vücut ve beyin için sigarayı bırakmak en önemli adımlardan biridir.

Diğer Blog Yazılarımız

Psikon Psikoterapi Psikolojik Klinik Psikolog Pedagog Konya Footer

Psikon Sağlık ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi olarak psikolog Konya, Ankara ve çevre illerde aile terapisi, yetişkin terapisi, çocuk terapisi başta olmak üzere bir çok alanda psikolojik destek sunmaktayız. Sadece fiziksel sağlık değil ruhsal sağlığında toplumun en önemli parçalarından olduğunun bilincinde hizmet sunmaktayız.

Yasal Uyarı..!

Web sitemizin içeriği, ziyaretçilerimizi bilgilendirmeyi amaçlayan bir nitelik taşımaktadır. Sitede bulunan bilgilerin hekim tedavisi veya danışmanlık hizmetinin yerine geçmediği unutulmamalıdır. Sitemiz üzerinden herhangi bir ilaç tedavisine başlanması veya mevcut tedavinin değiştirilmesi önerilmez ve tavsiye edilmez. Web sitemizin içeriği, kişisel teşhis veya tedavi yöntemi seçimi için değerlendirilmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı ilan veya reklam amacı güdülmemektedir.

Sitemizde kullanılan görsel ve illustrationlar Psikon’a ait olup izinsiz kullanılması durumunda yasal süreç başlatılacaktır. © 2016 – 2024
Psikon Sağlık ve Psikolojik Destek Merkezi. Tasarım: Furkan Reklam Ajansı